Monday, December 20, 2010

LAin KaLi BeriNGaT!!

Selamat pagi isnin blogger Friend.. silent readers (macam ada) hehehe.. pagi ni aku ceria sangat-sangat walaupun En.Hubby pulang awal ke SB.. biasanya dia balik awal pagi macam tu, tapi minggu ni dia balik lepas isyak, sayu pun ada gembira pun ada... Gembira sangat sebab otw dia balik ke SB dia tak blik sorang.. ada kawan dia y tumpang sekali.. so takdela risau kalu En.HUbby ngantuk2 alasan takde orang nak ajak bersembang... Malam tadi pun lepas kemas sikit umah tu, aku tidor awal..rasa sayu sangat sbb kene tinggal sorang2.. sob sob sob.. tapi aku tetap bersyukur.. w/pun kitorang PJJ, kalu ada j kesempatan hari sbtu ahad jumpe la.. (^^,) Alhamudulillah dia sampai SB jam 1.34 pg... kira lewat jugakla dia smpi tu, mungkin hujan kut.. yang penting En.Hubby selamat sampai..

Kte flashback kenapa kena beringat.... korang pernah tak dengar orang tua cakap "jangan terlampau suke sangat.. t ada yg sedih.." dulu masa kecik2 slalu dengar.. sbb bile kte main apa2.. pstu gelak xhengat dunia... kiranya suka hingga xterkata la.. tup tup.. jatuh la kene marah la.. pastu nanges.. tang tang tu jugak bru nak beringat.. kan kan kan..

Dah besar ni pun camtu jugak.. last night Friday, En.Hubby ajak tengok movie "Hantu Kak Limah Balik Rumah" dekat ********** . sebelum start movie biasanya aku akan letak handbag dekat bawah seat, terbiasa kalau tengok movie kat Alamanda mesti letak kat bawah.. nak space untuk Pu******* la katakan.. ahahahah

nak dijadikan cerita, malam kitorang tengok movie tu, En.Hubby reserve couple seat bahagian belakang sekali, n takde dinding nak block kusi tu.. kiranya orang leh lalu kat area belakang tu,
En.Hubby da tegor suruh letak kat atas seat je.. aku mungkin tak dengar atu buat2 xdengar.. sbb khusyuk nak layan movie, yela.. masuk je dalam panggung citer da start.. so tak ingat papela... huuuuu
Sepanjang movie tu aku asyik gelak je.. kadang2 mcam pontianak gelak pun ada.. hahahah kelakar giler la katakan.. heheheh 'MEMANG BES.. AKU SARANKAN KORANG YANG BELUM TENGOK, PERGILAH TENGOK HANTU MAK LIMAH BALIK RUMAH" .. Bila citer dah habis aku amikla beg aku cam biasa, tp cam pelik sikit sebab beg tu terkebelakang, tp aku blum syak pape lg. lepas je dekat pintu exit panggung tu.. ada sorang staff kat situ suruh kitorang berenti, aku da cuak da.. w/pun ak tade wat salah pape.. hahahaha

Pastu dia tanya kat kitorang, ada letak beg x kat bawah seat x, aku kata ad la....then dia suh cek beg.. aku bukak tengok2 purse aku da tade.. memang cuak... bro tu pun cam da geleng2 pale.. dia ajak kitorang kat pntu utama masuk panggung yang kitorang tengok citer tadi, dia gtau yang mase kitorang tengah tengok movie, dia ternampak cleaner cam raba2 bawah seat kitorang... bila bro tu nampak cleaner tu, cepat2 cleaner tu g tempat lain.. En.Hubby pun ada kate, waktu tengah tgk movie, ada dengar cam bunyi plastik kat bawah seat... sementara tunggu tu aku ada col dak umah, suh dia cek purse aku ada kat atas katil n dlam hndbg lagi satu x.. sbb takut klu aku kate bawak, tp sebenarnya kat umah,... hsmate aku kate mmg tade purse kat umah..

Dekat dalam handbag tu memang ada plastik wat bungkus jewelery yang aku ingat nak trade in, tapi tak jadi.. hahahah sayang woh... nasib bek orang tu tak kaut sekali kotak dalam plastik tu.. Phone aku pn nsib bek dia tak sempat amik, sebb aku letak kat poket depan, aksesori tergantung kat luar.. so npk cam aksesori beg la.. hehehe..
manager kat situ tanya apa yang berlaku, bro tu pun xplain itu ini itu ini kat manager dia.. merah padam muke manager tu, terus dia tolak pintu panggung tu kuat2... tak lama lepas tu, nampak dia tolak sorang cleaner Bangla, bawak pergi kat satu bilik.. aku pun cam da risau, sbb takut kalu dia sempat amik salah satu kad bank aku n IC.. dalam 20 minit camtu, ada sorang staff bawak purse aku, furhhhhhh lega... aku cek kalu ada hilang pape.. nsib bek cleaner tu tak smpat nak amik pape.. lepas dari tu aku isi borang pelanggan tuk report kejadian tu...

Dah siap semua, staff kat situ say sorry.. kitorang cam takdela marah sangat... sbb mungkin salah aku jugak sebab careless letak handbag kat bawah mcm tu, Lepas dah nak balik tu sempat jugak aku ucap mekasih kat diorang.. kalau bro tu xnpk kejadian tu, confirm sekarang aku jadi warga asing.. sebab tade MyKad.. heheheheheh
Kitorang tatau apa jadi lepas tu dekat cleaner Bangla tu.. En.Hubby kate mungkin kene terminate 24hour... hurmmmm taktaula... biarla diorang yang uruskan.. yang penting ni aku jadikan pengajaran untuk diri aku...

Aku pun nak ingatkan kat korang.. sebelum nak bersuka-suka sangat... pastikan semuanya dalam keadaan yang baik..

p/s : pasni klu nak tengok wayang.. da taknak letak kat bawah... seriau.. huuuuuuu

6 comments:

  1. wah..alhamdulillah ada org nmpk kan..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah kina.. klu xde bro tu.. mgkin tak persan sampai umah... pstu mungkin kad2 semua dah hbs kene amik, then tak pasal2 kene wat report polis..

    ReplyDelete
  3. fuhh...sib baik jihan pon lepas ni kener beringat jugakla hehehe...;p

    ReplyDelete
  4. emmm jadikanla citer kte ni pengajaran tuk semua ea.. jgnla korg jadi cam kte..

    ReplyDelete
  5. nasib baik jumpa balik kan..n xde ape2 yg hilang..haih, mmg kene berjaga2...kadang2 pon sy wat cam tu juga..mn la sangka dlm pada kita dok syok2 tgk cerita, ada gak yg amik kesempatan..

    ReplyDelete
  6. ally : alhamdulillah, kiranya purse n segala benda dlm tu still rezeki sye.. huhu next time kte semua kene jaga2 an.. :)

    ReplyDelete